Det at købe bolig i Tyrkiet er en enkel sag. Ikke desto mindre er der nogle faktorer, der er vigtigt at vide, når du køber fast ejendom eller investere i udlandet. Her giver vi dig et grundlæggende overblik over de trin. Vi hjælper dig selvfølgelig gennem hele købsprocessen. Hvis du ikke kan finde svar på alle dine spørgsmål her, er du velkommen til at kontakte os på info@rivierainvest.com

Ifølge § 2644 i den tyrkiske lovgivning, kan udlændinge købe ejendom i Tyrkiet. Loven er baseret på princippet om gensidighed. Det betyder, at medlemmer af nationer, hvor tyrkerne får lov til at købe fast ejendom, har mulighed for at købe ejendom i Tyrkiet under de samme betingelser. Der er et bredt udvalg af ejendomme, lige fra små lejligheder til store luksuriøse villaer. I øvrigt kan udlændinge også købe jord og erhvervsejendomme som butikker, fabrikker, hoteller og restauranter.

Når du har besluttet hvilken ejendom du ønsker at købe, indgåes en skriftlig kontrakt med os. Her fremgår alle oplysninger om den pågældende ejendom, størrelse, adresse, aftalt købspris og hvordan betalingen skal finde sted, og alle andre spørgsmål vedrørende købet. Når kontrakten er indgået, begynder arbejdet med at søge skødet på ejendommen i dit navn. (Skødet kaldes Tapu på tyrkisk).

Ved at give os en fuldmagt kan vi sikre, at alt det praktiske papirarbejde for at få skødet, samt kontakt med de tyrkiske myndigheder om ejendommens erhvervelse. Det sparer dig for en masse arbejde, og er noget vi absolut anbefaler. Fuldmagten, der er et offentligt dokument, udfærdiges af notaren her i Alanya.
 
For at ansøge om Tapu, vi har brug for nogle dokumenter fra dig som kunde:
 
- Kopi af pas
- 2 Pasfoto
- Registreret Identification Number (Dette er gratis tilgængelig på det lokale skattekontor og kaldes også Tax-nummer. Det har intet at gøre med skat.)
- I øvrigt er reglerne i Tyrkiet, at din mors og fars navne skal altid oplyses ved kontakt med myndighederne. Dette gælder uanset hvilken alder du har.

Fra sælgeren:
Et nyt pas foto af sælger
2 kopier af id-kort
Fuldstændig adresse
Skattenummer

En af de få begrænsninger, der gælder for udlændinge ved af køb ejendom i Tyrkiet, er, at ejendommen ikke må være inden for eller i tilknytning til et militært område. Når ansøgningen om Tapu er indleveret til skødekontoret i Alanya, sendes det videre til de militære myndigheder i Izmir for kontrol.

En af de få begrænsninger, der gælder for udlændinge ved af køb ejendom i Tyrkiet, er, at ejendommen ikke må være inden for eller i tilknytning til et militært område. Når ansøgningen om Tapu er indleveret til skødekontoret i Alanya, sendes det videre til de militære myndigheder i Izmir for kontrol.
Ud over kontrollen med militære myndigheder skal ansøgningen om skøder gennem følgende undersøgelser:

1. Eksisterende skøder (Tapu) på ejendommen kontrolleres.
2. Det blive undersøgt om sælger af ejendommen rent faktisk ejer den.
3. Det blive undersøgt, om der er hæftelser på ejendommen.
4. Det blive undersøgt om diverse tilladelser på ejendommen er i orden.
5. Gebyrer og afgifter der skal betales.
6. Skøde (Tapu) overføres herefter til den nye ejers navn. Du bør være til stede ved overdragelsen af skødet, medmindre andet er aftalt (fuldmagt). Den lov kræver også at der skal være en godkendt oversætter tilstede, som vil sikre at begge parter har forstået indholdet af skødet.
7. Skødet (Tapu) er så registreret hos de lokale myndigheder, og du er derfor nu den retmæssige ejer af ejendommen.

Der er mange udlændinge der køber fast ejendom i Tyrkiet. Sagsbehandlingstiden for denne procedure kan varierer, og det er svært at sige præcis hvor lang tid det tager. Normalt tager processen ca tre måneder.

Procedure for at købe ejendom i Tyrkiet

Vand, elektricitet og telefoni
Når de offentlige dokumenter vedrørende ejendommen er godkendt, overføres vand- og elabonnementer til den nye ejers navn. Hvis det ønskes hjælper vi dig gerne med oprettelse af telefon-og internetabonnent.

Bank
Vi anbefaler, at du åbner en bankkonto i en tyrkisk bank. Det er praktisk at have to konti, én for Euro (EUR) og en for den tyrkiske lira (YTL). Ved åbning en bankkonto, har du brug for en kopi af passet, og dine registrerede ID-nummer. Banken vil også give betalingskort, som du kan bruge i pengeautomater og betale i butikker. Kontiene disponerer du nemt via internet.

Forsikring
Forsikring er rimelig billigt i Tyrkiet. RIVIERA INVEST hjælper dig med at tegne en forsikring på dit nye hjem når kontrakten er underskrevet. Du kan eventuelt opsige denne præcis når det passer dig. De tyrkiske forsikringsselskaber har den praksis at forsikringen altid løber et helt kalenderår. Herefter skal man selv sørge for at forny den, eller lave en aftale med forsikringsselskabet herom at det sker automatisk. I Tyrkiet kan du opsige din forsikring fra den ene dag til den anden. Betalte beløb udlignes, og differancen tilbagebetales til forsikringstager.

Møbler
RIVIERA INVEST vil hjælpe dig, hvis ønskelig,  at købe møbler til dit nye hjem.

Send forespørgsel

Securty Code

Our Location

ALPARSLAN - KINACI İNŞAAT
 
Mahmutlar Mah.Yangılı Cad.
 
104. Sk. No:11 / A , 07460
 
Alanya / Antalya / Türkiye
 

 

+90 532 686 32 88

 

Tyrkiet, Antalya Alanya 07400 Kadıpaşa Mah. Elmas Sok. No :31 Alparslan Apt.

Copyright © Riviera Invest, all rights reserved. 2018 Sitemap

Riviera Invest is a company of Alparslan Construction, Turkey Apartments, Villas Alanya

Contact us on WhatsApp now! Contact us on WhatsApp now!
Contact us on WhatsApp now!